Campionatul National de Rugby Amator la Baicoi

poster

Cu sprijinul lanțului de farmacii Professional Farmaline, prima ediție a Campionatului Național de Rugby Amator programează la Băicoi, 30 august, cea de-a treia sa etapă. Aceasta va avea loc pe Stadionul de Rugby Aurora Băicoi, cu începere de la ora 09:00.

Formula de campionat propune pentru 2014 cinci etape desfășurate pe parcursul mai multor luni și aliniază la start un număr de nouă echipe:  7 din București (Arlechinii, Dracula Old-Boys, Barbarians, Moromeții, Samuraii, Titanii, Carrefour Rugby) și două din provincie: Rechinii din Constanța, Gringos din Brașov. Dacă anul trecut, competițiile au fost organizate aproape exclusiv în capitală, excepție făcând doar turneele pe plajă din Mamaia, anul acesta etapele sunt găzduite de 5 orașe diferite: București, Turnu Măgurele, Băicoi, Constanța și Oltenița.

Etapa de la Băicoi ne introduce în scenă pe noi cei de la CS Aurora, care ne vom folosi de prilej pentru a forma prima echipă de rugby de seniori a orașului. Astfel îi vom avea în prim plan pe câțiva din juniorii formați la Aurora și care acum activează la cluburi sportive școlare din București: Silviu Grădinaru, Răzvan Iotu, Petruț Câmpeanu, Octavian Irimia sau Nicolae Mocanu. Ei vor forma miezul echipei noastre și sunt practic dovada că mecanismul social-sportiv al CS Aurora funcționează.

Întocmai ca la fiecare eveniment rugbystic de la Băicoi, ne așteptăm sâmbătă pe parcursul tuturor celor 6 ore de competiție, la un număr mare de spectatori. Așa cum s-a întâmplat și la celelalte etape, vom asista la un turneu de rugby amator în care peste 150 de jucători aparținând celor zece echipe se vor întrece doar cu unicul scop de a se bucura de jocul de rugby. Jucătorii și spectatorii vor putea participa și la o tombolă al carei premiu este o tabletă Serioux cu husă și alte accesorii.

 

Sponsorii etapei de la Băicoi: Professional Farmaline, Sultan Pastă de Tomate, Icon Beauty Salon, Primăria Orașului Băicoi, Serioux, Carrefour, Prokinesis.

Parteneri media: Sport local și Rugbytv.ro .