Rugby și educație prin joacă la Băicoi

Poster_OSC

Timp de 4 zile (4-7 August), la Școala Gimnazială Liliești din orașul Băicoi a avut loc “Offside Summer Camp”. A fost un eveniment inedit pentru comunitatea noastră, dar unul care se înscrie perfect în misiunea socio-educațională a CS Aurora Băicoi.

Practic a fost vorba de o școala de vară de matematică și limbă engleză, activitățile de învățare desfășurându-se prin intermediul platformelor tehnologice educaționale online cu acces gratuit Khan Academy si DuolingoThe gamification of education – un concept pedagogic folosit de catre ambele platforme este o metodă inovativă de a acumula cunoştinte, care se axează pe ideea de access liber la educație şi oferirea de posibilități individuale de dezvoltare ale elevilor în funcție de adaptabilitatea acestora. În alte cuvinte, copiii devin atraşi de interfața jucăuşă a platformelor şi incep să îşi îmbunătățească abilitatea de înțelegere în propriul lor timp.

Dat fiind faptul că o bună parte din copiii jucători de la Aurora Băicoi au nu doar probleme socio-economice, dar şi educaționale, școala a avut ca scop punerea unor baze pentru remedierea acestei situații pe termen mediu şi lung. Astfel că în ediția de anul acesta ne-am propus în principal să testăm fezabilitatea metodelor de învățare descrise mai sus, fiind perfect conștienți de limitele unui eveniment de doar 4 zile. În urma experienței dobândite, ne propunem pe viitor o colaborare mai strânsă cu școlile din comunitățile unde suntem activi pentru a facilita o implementare sistematică a modelului.

La eveniment au participat în jur de 40 de copii de la CS Aurora, aceștia fiind sprijiniți de 6 voluntari adulți, provenind din comunitate, din cadrul clubului, iar unii venind chiar din Olanda, dând evenimentului un ușor caracter internațional.

O galerie foto a evenimentului poate fi accesată pe pagina oficială de facebook a CS Aurora Băicoi.