PROIECTE ÎNCHEIATE

Renovare Baza Sportivă Liliești

Despre ce e vorba

Aurora a luat ființă oficial în Februarie 2012, iar în vara aceluiași an s-a mutat pe ceea ce se numea Baza Sportivă Liliești, un stadion de fotbal părăsit la acel moment de aproape 10 ani. Cum numărul copiilor la club se îndrepta rapid către 100, a apărut și nevoia amenajării cum se cuvine a arenei.

Cu sprijinul OMV-Petrom și al Primăriei Băicoi a fost demarat proiectul de reamanajare care fost pus în aplicare în două etape:

  • prima în toamna lui 2012 când au fost reinstalate utilitățile, refăcute și igienizate vestiarele, totul culminând cu evenimentul din 20 Octombrie, când am avut la stadion în jur de 150-200 de voluntari care au vopsit gardurile și tribunele, au jucat rugby-tag și au montat buturile pe noua arenă de rugby;
  • iar a doua etapă s-a desfășurat în primăvara lui 2014 când a fost refăcut o parte din gardul interior, amenajată aleea ce duce la vestiare și refăcută instalația de dușuri.

Toate acestea au condus la ceea ce acum este singurul stadion de rugby din județul Prahova, arenă care a fost reintrodusă în circuitul sportiv, găzduind până în prezent sute de antreamente și zeci de competiții rugbystice, sportiv-școlare și nu numai.

Așa arăta înainte de reamanajare, și iată cum arată în prezent Stadionul de Rugby Aurora Băicoi.

Perioada

Octombrie 2012 și Aprilie-Mai 2014

Parteneri:

Final Distribution

OMV-Petrom

Primăria Orașului Băicoi

General Meel Electric

Școala de vară Aurora

Despre ce e vorba

Școala de vară Aurora este acțiune apărută la inițiativa voluntarilor Aurora prin care am dorit să testăm câteva metode novatoare de a preda materii pe care unii din copiii noștri le-ar putea considera mai dificile, matematică și engleză.

A costat mai nimic: noi am venit cu senvișurile și voluntarii, iar școala cu cabinetul de info. Internetul a venit cu aplicații gratuite, Duolingo pentru engleză și Khan Academy pentru matematică.

Au participat la fiecare ediție peste 30 de copii care clar au avut ce să învețe. Cel mai important este că noi adulții de la Aurora am învățat că trebuie să facem ca proiectul ăsta să fie unul în permanentă derulare, iar atunci impactul va fi unul considerabil. Pentru asta în schimb trebuie să avem o casă a noastră unde să putem desfășura astfel de activități. Dar nu e nimic, lucrăm la asta.

Imagini de la ediția din 2014, precum și de la cea din 2015.

Perioada

Câte 1 săptămână în vara anilor 2014 și 2015.

Parteneri:

Școala Gimnazială Liliești, Băicoi.

Primii pași în rugby

Despre ce e vorba

Prin promovarea rugby-tag-ului (rugby non-contact), proiectul și-a propus îmbogățirea ofertei de activități la ora de educație fizică și oferirea unei alternative sănătoase de petrecere a timpului liber în rândul elevilor de clasele V-VII din Prahova.

Într-un timp foarte scurt am reușit următoarele:

- să instruim profesori de educație fizică de la școli generale din 9 localități prahovene pentru a preda disciplina rugby-tag (rugby non-contact);

- peste 80 de elevi (băieți și fete) s-au antrenat și au format echipe de rugby-tag școlare timp de aproximativ 1 luna;

- cel puțin 15 copii au fost recrutati ca jucatori de rugby în cadrul CS Aurora Băicoi

- am organizat la Băicoi 1 competiție de rugby-tag unde au participat și echipele nou formate, în total evenimentul adunând peste 160 de copii din 14 școli.

Mai multe imagini AICI.

Perioada

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 2 luni, noiembrie și decembrie 2015.

Parteneri

Consiliul Județean Prahova

Unități de învățământ la nivelul claselor de V-VIII din Băicoi, Mislea, Florești, Măgureni, Filipeștii de Târg, Telega, Cocorăștii Colț, Poiana Câmpina, Cornu.

Rugby-ul te ascultă

Despre ce e vorba

În cadrul acestui proiect am desfășurat o mini anchetă sociologică prin care am încercat să conturăm profilul socioeconomic al copiilor de la noi de la club. Apoi, cu ajutorul unui psiholog profesionist, am încercat și identificarea problemelor de ordin afectiv cu care se confruntă copiii, împreună cu oferirea de suport psihologic gratuit acolo unde era nevoie.

Totodată, 2 antrenori ai clubului au fost instruiți cu scopul de a  îi face mai pregătiți pentru a gestiona problemele de ordin comportamental ale copiilor, care au ca sursă experiențe traumatizante.

Pe scurt, am țintit copiii aflați sub o formă de risc de excluziune socială și am încercat educarea lor într-o manieră non-formală folosind rugbyul și completând cu servicii gratuite de consiliere și terapie psihologică.

Perioada

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 8 luni, între noiembrie 2015 și iunie 2016

Parteneri
  • Metropolitan Life
  • United Way România

Rugby pentru educație

Despre ce e vorba

În vederea promovării oportunităților educaționale oferite de clasele de rugby de la Liceele cu Profil Sportiv (LPS) din țară, proiectul și-a propus identificarea, instruirea în rugby și sprijinirea elevilor eligibili pentru procesul de admitere.

Grupul țintă a fost format din băieți și fete de clasele a VI-a și a VII-a din Băicoi și localități la mică apropiere de Băicoi (Florești, Măgureni, Filipeștii de Pădure, Bordenii Mari, Plopeni, Găgeni, Păulești). Formarea a constat atât în instruirea de bază prin antrenamente, exersarea probelor practice de la examenul specific LPS-urilor, dar și formarea unei echipe de sub-14 ani care să participe la turnee în mai multe orașe din țară, mai exact la Circuitul Național de Mini-Rugby.

Astfel, până la sfârșitul proiectului, aproximativ 60 de elevi au fost îndrumați și informați cu privire la oportunitățile oferite de clase cu profil sportiv – specializarea rugby. Au fost organizate aproximativ 70 de sesiuni de antrenamente de rugby pentru copii și a fost formată 1 grupă de copii sub-14 ani ale caror abilitati rugbystice au fost testate în cadrul a 6 turnee din țară.

Perioada

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 6 luni, între mai și decembrie 2016.

Parteneri

Consiliul Județean Prahova