PROIECTE ÎN DERULARE

TSG4YOU

Despre ce e vorba

TSG4YOU (Traditional Sports and Games Promotional Programmes For Young People) este un proiect colaborativ finanțat de către Comisia Europeană care țintește formarea unei rețele de organizații sportive care să promoveze redescoperirea sporturilor tradiționale în rândul copiilor și tinerilor. De asemenea, prin intermediul proiectului ne dorim să promovăm valorile sportului european, sportul și mișcarea fizică în general, însă în particular în contextul diversității culturale europene precum și a identităților și istoriilor locale.  

Practic, încercăm să promovăm sporturi tradiționale precum petanque, trasul frânghiei, alergatul în saci, șotron sau oină în comunitățile organizațiilor sportive care participă în proiect (Italia, Bulgaria și România). Promovarea acestora se face prin organizarea de antrenamente, ateliere de inițiere sau evenimente sportive unde copii și tineri iau parte la întreceri în sporturi tradiționale alături de cele moderne (fotbal, baschet sau rugby). 

În plus, proiectul oferă ocazia celor 4 parteneri să facă vizite de lucru în statele fiecăruia, cu scopul de a face schimburi de experiență atât pe tema promovării sporturilor tradiționale, cât și a ameliorării propriilor metode de lucru în domeniul de activitate sportiv specific.  

Perioada

Proiectul se desfășoară în intervalul Ianuarie – Decembrie 2017.

Parteneri

Fundația Stefan Noikov, Bulgaria

Asociația Comunità Nuova, Italia

ASD BRESSO 4, Italy

United Way

Despre ce e vorba

Amenajare club-house Aurora