DESPRE NOI

Cine suntem și ce vrem?

Suntem un club de rugby înființat în anul 2012 dedicat în egală măsură unei agende sportive, cât și uneia sociale.

Ne adresăm copiilor din Prahova rurală și mic-urbană, unde accesul la servicii sportive și educaționale de calitate poate fi unul precar. Rugbyul și proiectele sociale de la Aurora au drept obiectiv ameliorarea acestei probleme de acces.

Ne dorim ca un copil care devine membru Aurora să se dezvolte sănătos, să devină mai încrezător în propriile forțe, să simtă că are o echipă alături de el, să cunoască lumea mai departe de granițele localității în care locuiește sau de limitele propriei rețele sociale.

Practic, încercăm să sprijinim eforturile familiei și ale serviciilor publice ale statului român (educație, asistență socială) de a forma un viitor adult responsabil, capabil să furnizeze valoare adăugată pe piața muncii, și care să se simtă membru al societății cu drepturi depline.

Noi, cei de la Aurora, suntem în cea mai mare parte voluntari care punem umărul la misiunea clubului.

Ce facem?

Principalul nostru instrument de intervenție este rugbyul, iar în măsura în care reușim să strângem resurse pentru asta, îl completăm cu acțiuni de suport socio-educaționale.

Mai exact, am ales rugbyul pentru că prin însăși natura sa este un sport incluziv, unde orice copil are loc indiferent de dimensiunile sale. Mic, mare, corpolent, slab, lent, rapid, la rugby ai un post asigurat. Trebuie doar să îți placă să alergi ținând un balon în brațe. Apoi nicio comunitate sportivă nu se compară cu cea a rugbyului, care are o cultură aparte a solidarității și a camaraderiei.

În plus, pe lângă rugby încercăm să îi sprijinim pe copiii noștri cu meditații la materii unde au probleme la școală, mergem în excursii, oferim consiliere educațională și uneori încercăm să le facilităm accesul la suport afectiv profesionist. Alteori ne limităm la lucruri foarte simple precum îmbrăcăminte sau hrană, pentru că da, este nevoie.  

Realizările noastre

0
copii îndrumați către licee cu profil sportiv
0
copii de la Aurora au fost selecționați în echipele naționale ale României
0
secții în comunități rurale - Măgureni, Filipeștii de Pădure si Bordeni
100
copii beneficiază de pe urma singurului stadion de rugby din Prahova